April voorlopig laatse maand voor oesters op de BBQ

Hét BBQ seizoen moet nog beginnen maar April is tot Oktober voorlopig de laatse maand dat je oesters als extraatje bij onze alle seizoenen BBQ kunt bestellen.
Oesters worden als de watertemperatuur stijgt minder lekker dat heeft te maken met hun voortplanting gewoontes. Als het water warm is stijgen de overlevingskansen van hun larven en daarom "doen ze het" zomers. Dat "doen" bestaat er uit dat de mannelijke oester op een seintje van moeder natuur z'n sperma cellen loslaat in het water die dan door de vrowuelijke oester worden opgevangen en opgekweekt tot larf. Op haar beurt blaast ze die larven weer het water in. Slechts 5 % overleeft het larvenstadium en groeit op als smakelijke oester. Nadeel voor ons als oester-consumenten, tijdens het voortplantingsproces wordt het oester vlees slap en mager.  Daarom bieden we alleen oesters aan als de"R" in maand zit. ( m.u.v.) september want dan is het water ook nog warm en de oesters nog niet volgroeid.

Offerte aanvragen

Datum:
Personen: *
Begin: *
Eind: *
Naam (en bedrijf): *
E-mailadres: *
Telefoonnummer:
020 - 419 41 41 Menu