voorjaar! door Bart Boot

Voorjaar er-varen

Het wordt steeds vroeger licht en hoewel er nog dagen zijn dat de regen naar beneden klettert en de wind in je gezicht slaat merk je toch dat de zon aan kracht wint.

Moet je dan nu al uit varen gaan? Dat kun je gerust doen want onze boten hebben  behalve een tentdak dat snel open en dicht kan ook kachels aan boord; En, het is nog lekker rustig op het water.

 

De gemeente Amsterdam heeft per 1 April, nee geen geintje, nieuwe regels m.b.t. het varen afgekondigd;

Eenrichtingsverkeer

Eenrichtingsverkeer van wege drukte op de grachten.

De hele `Prinsengracht inclusief de `Korte Prinsengracht is voortaan eenrichtingverkeer.

Je mag er vanaf het Westerdok ( het Y) alleen nog maar in varen maar er niet uit.

Tot nog toe leidt dat er toe dat vrijwel alle boten de Prinsengracht vanaf Westerdok helemaal afvaren naar de Amstel. En zo wordt het dan bij het Amstelveld –waar al eerder eenrichtingsverkeer was ingesteld, toch nog heel druk.

De boot file voor de Haarlemmersluis ( Singel) is een stuk langer geworden want dat is nu de enige uitgang als je met je bootje vanaf de Amstel komt.

Of dit nou de bedoeling was?

 

Betaald afmeren

Betaald afmeren op drukke/populaire afmeer locaties.

Voor “slechts” 1€ per minuut kan er afgemeerd worden. Een en ander is bedoeld om “spreiding van het afmeren te bevorderen” ,; Dat verondersteld dat er alternatieven zijn maar die zijn er al 30 jaar niet ondanks oeverloos gepraat daarover.

De situatie die je nu waarschijnlijk krijgt is dat de schippers bij die locaties hun boten laten dobberen tot dat ‘ie een telefoontje van de op te pikken groep  krijgt dat ze klaar staan om te springen. Op dat moment is het full speed ahead naar de afmeerplek om daar binnen een paar minuten z’n passagiers aan boord te nemen en dan gauw weer weg. Dat de chaos daardoor minder wordt? ik geloof er niks van. Wel ga je vermakelijke – voor de toeschouwers, vervelende- voor de passagiers, en gevaarlijke situaties krijgen. Met  gedrang en geduw schade aan boten en schippers m/v met verhitte rooie koppen,. De gemoedelijkheid en collegialiteit gaan het waarschijnlijk  afleggen. Ooit, in de jaren zestig van de vorige eeuw is er een vergunningenstelsel in het leven geroepen om ‘toestanden’ tussen rondvaarboot schippers/eigenaren te voorkomen.  Kennelijk is men ten stadhuize nu tot het tegenovergestelde inzicht gekomen.?

 

 

Ons kleine rederijtje is een leverancier van netwerk onderhoud of uitbreiding van je netwerk. We helpen je daar graag bij.

ABE is zelf ook een hecht netwerkje van schippers, barmatrozen en koks.

Online offerte aanvragen voor een voorjaars boottocht

Direct een offerte opvragen voor jouw evenement op de Amsterdamse grachten kan via offerte aanvragen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@amsterdamboatevents.nl of via telefoonnummer 020 – 419 41 41.

 

 

Offerte aanvragen

Datum:
Personen: *
Begin: *
Eind: *
Naam (en bedrijf): *
E-mailadres: *
Telefoonnummer:
020 - 419 41 41 Menu