Gay Pride

gay pride amsterdam

In 2020 vindt de 24 editie van Pride Amsterdam plaats. Pride Amsterdam is het festival waarmee wij vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Van 25 juli tot 2 augustus bepalen de LHBT’s (Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender) de normen van Amsterdam. Het jaarlijkse hoogtepunt is de Canal Parade. Op zaterdag 1 augustus vindt de Canal Parade plaats met maar liefst 80 boten. Dit zorgt voor veel uitgedoste bezoekers langs de kade. De Canal Parade is uniek, nergens ter wereld wordt de Pride op zo een schaal gevierd op het water.

Canal parade in amsterdam

De inschrijvingen voor de boten die mee mogen varen met de Canal Parade zijn begonnen. Deze zijn geopend tot 2 februari, wees er dus op tijd bij. Wij varen al jaren mee met de stoet, we weten dus wat de problemen zijn. Wil je onze boot huren met de Canal Parade? Neem contact met ons op voor meer informatie of om te reserveren

Boot huren tijdens gay pride amsterdam

Al jaren is Amsterdam Boat Events groot liefhebber van Pride Amsterdam. Al meerdere jaren varen wij met verschillende partijen mee in de parade. Wil je dit jaar ook meevaren of aan langs de kant liggen en genieten van de verschillende boten met de Canal Parade? Kijk dat hier voor de verschillende open boten voor Pride Amsterdam

Weet je het al, vraag hier dan een offerte aan voor Canal Parade Amsterdam 2020

Offerte aanvragen

Geschiedenis Pride Amsterdam

De Pride Amsterdam is een feestelijk evenement met een homocultureel karakter. Het wordt sinds 1996 jaarlijks gedurende het eerste weekend van augustus gehouden in de binnenstad van Amsterdam. De officiële naam van het evenement was aanvankelijk Amsterdam Pride, vervolgens van 2007 t/m 2016 Amsterdam Gay Pride en sinds 2017 heeft het evenement zijn huidige naam.

Anders dan de naam doet vermoeden heeft dit evenement oorspronkelijk niet het demonstratieve protestkarakter van de Gay Pride Parades elders in de wereld. Het Nederlandse equivalent daarvan is de jaarlijkse Roze Zaterdag die meestal eind juni of begin juli in telkens een andere Nederlandse stad plaatsvindt.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pride_Amsterdam