Karakteristieke tjalk uit 1897

Hoop op Behoud

Rondvaartboot Hoop op Behoud

Dit voormalig vrachtschip bevaart de grachten, het IJ en de omgeving van Amsterdam. Haar stoere uiterlijk vind je terug in het interieur, houten vloer en ambachtelijk gemaakte statafels, die ook omgebouwd kunnen worden tot zittafels. De Hoop op Behoud kan helemaal open en ook snel weer dicht, wel zo handig met ons wispelturige Nederlandse weer.

Faciliteiten aan boord

 • Volledige bar met biertap!
 • Gescheiden dames en heren toilet;
 • Snel afneembaar dak en ramen;
 • Verwarmd;
 • Elektrische grill, kookplaten, en hete uchtoven;
 • Flexibel interieur dat snel kan worden aangepast aan je wensen.
 • 230 & 400 Volt aansluitingen.
 • Geluidsinstallatie met microfoon. (eigen muziek meenemen is mogelijk. In de binnenstad mag de muziek niet te hard!)

Geschiedenis

De Zuid-Hollandse paviljoentjalk Hoop op Behoud werd in 1897 te water gelaten in Alphen aan de Rijn. Als zeilend vrachtschip vervoerde het schip met name zand en klei. In de twintiger jaren van de vorige eeuw werd het schip gemotoriseerd en verlengd. Met hernieuwde energie weet de Hoop op Behoud tot de jaren zestig in de vrachtvaart te blijven. Ze wordt gesaneerd maar krijgt vanaf 1976 een nieuwe bestemming als varend woonschip. In 1993 komt ze weer in de professionele- vaart als passagiersscheepje op de Amsterdamse grachten en de omgeving van Amsterdam.

Hoop op behoud

Capaciteit na corona en zonder de 1,5 meter 'gezonde afstand

 • Borrel: Max. 60 personen allemaal staan met een hapje in je ene hand en een drankje in de andere.
 • BBQ/Buffet: Max. 40 personen, lekker een beetje rondlopen met iets te eten of te drinken en zo af toe zittend aan een tafeltje
 • Diner: Max. 30 pax aan een lange tafel of opgedeeld in 4 personen per tafeltje in die setting past er eventueel nog een extra tafeltje in de boot wat het totaal op 32 personen brengt.

Foto-impressie

Cabrio dak voor elk weertype

De Hoop op Behoud heeft een tentdak en een raamconstructie die binnen paar minuten aan de weersomstandigheden zijn aan te passen. Bij mooi weer helemaal open, bewolkt weer half open en bij de koudere dagen natuurlijk helemaal dicht zodat een verwarmde boot mogelijk is. De warmte wordt tijdens de koude winters vastgehouden met een extra plafondzeil.

Prijzen

De boothuur inclusief een schipper en een barmatroos.bedraagt €325,- per uur (incl. BTW).

De ervaring heeft ons geleerd dat vanaf 25 personen er beter een extra barmatroos kan aanmonsteren. Dat komt de service ten goede, meer handjes,  maar kost kost ook wat extra, namelijk €36,- per uur (incl. BTW).

De minimale vaartijd is 2 uur.

Voor elk evenement op het water is aan de gemeente Amsterdam een belasting (vermakelijkheidsretributie) verschuldigd van € 1,50 per persoon.

Wil je informatie of een offerte? Dan kun je het formulier op deze site gebruiken.

Maar je kunt natuurlijk direct contact opnemen via +31 (0)20-4194141 of info@amsterdamboatevents.nl