Eindelijk volwassen

2 September, 2018 09:55

“Eindelijk volwassen”, Amsterdam Boat Events bestaat dit jaar 25 jaar en heet straks Amsterdam Boat Events.

Amsterdam Boat Events, die naam heb ik  in 1999 over het naambordje Buro Buitengewoon geplakt. Het internet tijdperk was in volle gang, en m’n gedachte was dat Buro Buitengewoon voorbij Antwerpen niet meer begrepen werd.

Daarom moest er een naam komen die internationaal begrijpelijk was, en handig, meteen ook  drie zoektermen in zich had.  De baas van de Merkplaats, een bureau gespecialiseerd in namen en merken,  waarschuwde me er vooral niet aan te beginnen….. maar lekker eigenwijs geweest. Bijna 20 jaar later is m’n conclusie, hij had volkomen gelijk. Buro Buitengewoon was ontstaan uit “buiten is gewoon’ die naam was eigenlijk verwachtingsmanagement want we hadden nog geen overkapping over de boot. En aangezien ik ook wel eens een evenementje organiseerde werd het Buro Buitengewoon.  Onder die naam groeide m’n rederijtje vanaf 1993 in naam en faam.

De naamsverandering had tot gevolg dat ik inderdaad nieuwe klanten uit het buitenland aantrok maar dat de bestaande clientèle het af liet weten. Er braken zware tijden aan, uiteindelijk is het met dit nieuwe merk goed gekomen maar inmiddels heeft minstens een half dozijn concurrenten ook een naam met de zoekwoorden Amsterdam Boat etc..

En, eigenlijk zijn we al die tijd gewoon ‘buitengewoon’ gebleven, een eigenzinnig  klein rederijtje. Daarom heb ik na lang twijfelen nu besloten om voor m’n eigen bijnaam te kiezen, Amsterdam Boat Events, zowel kleinschalig als internationaal goed te verstaan.