Goed eten op een boot

19 May, 2017 09:32

De vorige keren ging het over problemen op de gracht, drukte, vaargedrag en gemeentelijk beleid. Dat laten we voorlopig achter ons, in na- en voorjaar is het ouderwets rustig op de gracht m.u.v. de Amsterdam Light Festival periode. Van de gemeente hebben we voorlopig ook geen last, ze is druk met zichzelf vanwege de komende raadsverkiezingen in maart, daarna zien ‘ze & we’ verder…

Ik ga het hebben over goed eten op een boot. Dat is ondanks grote vooruitgang sinds eind vorige eeuw jammer genoeg nog niet vanzelf sprekend. De oorzaak: veel boten zijn er niet goed op ingericht. Ze halen de opgemaakte borden met eten op bij een restaurant langs de route maar kunnen aan boord niks warm maken of houden. Dat komt de kwaliteit niet ten goede. Er is maar een handjevol boten waaronder ons vlootje waar aan boord door een kok echt gekookt kan worden; je menu direct uit de oven op je bord.

Waarom is varen en eten zo’n goeie combinatie? Een boot is als een privé restaurant, je hebt het exclusief voor je eigen gezelschap. Logistiek gemak, je privé restaurant haalt jou en je gezelschap op bij bijvoorbeeld een parkeergarage of OV-knooppunt. Het varen maakt het etentje avontuurlijk en het voorbijglijdend decor zorgt voor afleiding en ontspanning. Onze boten zijn vooral geschikt voor informele intieme etentjes.

Hoe gaat het organiseren van zo’n varend etentje in z’n werk bij ABE?

Nadat je het website formulier hebt ingevuld nemen wij contact met je op. De ABE kantoor bemanning heeft verstand van zaken. In het gesprek, liefst telefonisch, helpen we je op weg om voor jouw vaartocht met eten en drinken de beste keus te maken. Vervolgens maken we een offerte waarin je menu keuze en andere bijzonderheden verwerkt zijn.

En goed om te weten, onze keuken wordt bemand door een gedreven chef die al 25 jaar in de keuken staat als cateraar en restaurateur. Hij staat garant voor een smakelijke en goeie vaart.