"Ik heb geen zin een bedrijfsuitje!"

3 January, 2017 16:14

“Gatverdamme ze organiseren weer een bedrijfsuitje…. Bweehh wat een ellende. Ook nog in het weekend verplicht aanwezig zijn om achterlijke spelletjes te doen onder leiding van een of ander wicht in een legging  of een joch met pukkels en sprietjes haar op z’n kin. Met aan het eind het hoogte punt, "je raad het nooit" de prijsuitreiking, als je pech hebt heeft je team nog gewonnen ook en zit je opgescheept met de o zo welgemeende valse felicitaties van je collega’s plus een spuug lelijke trofee.

En daarna gaan we eten, ook al zo’n succes nummer, vanwege het exotische en verantwoorde buffet waarvan je eigenlijk niks lekker vind en een paar uur later de kwalijke gevolgen uitscheidt op het toilet. Nee van mij hoeft het niet een bedrijfsuitje laat me maar lekker met rust  ik doe m’n werk even goed wel.” Nou daar sta je dan als organisator/ initiatiefnemer met je goeie bedoelingen, ‘ondank is des werelds loon’ en nog een paar terzake doende gemeenplaatsen borrelen in je op maar wat doe je hier aan?

Je kunt het nooit iedereen helemaal naar de zin maken en al die negativiteit heeft waarschijnlijk een andere oorzaak dan het uitje. Maar het is wel verstandig om het uitje niet al te lang te laten duren en geef het een open eind dan kunnen de mopperaars  bijtijds naar huis.

Maak uitjes voorspelbaar  bijvoorbeeld een jaarlijkse barbecue met vooraf een sport middag in de zomer en aan het eind van het jaar een muziek uitvoering afgesloten met een etentje. Als dat jaarlijks vaste prik is dan wordt het uitje minder eng , de deelnemers weten waar ze aan toe zijn.

Hou het zo simpel mogelijk, complexiteit voegt niks toe aan je evenement. Een vol gepland programma zorgt voor stress bij de organisatoren en ook bij de deelnemers die het gevoel krijgen dat ze worden opgejaagd. En, het scheelt natuurlijk in de kosten.

4 In plaats van zo’n hip creatief  uitje te (laten) organiseren kun je ook met je collega’s of relaties een middag iets nuttigs gaan doen. Er bestaan daarin gespecialiseerde organisatie-bureaux voor z.g. M.V.E. evenementen (maatschapplijk verantwoord evenement) maar je kunt ook gewoon zelf contact  opnemen met het seniorencomplex een paar straten verderop, de buurtspeelplaatsen ontdoen van alle achtergelaten troep enzovoort. Het blijkt dat mensen die iets zinnigs doen, tijdens hun uitje dat zeer waarderen als gezamenlijk activiteit vooral als het de vorm van een terug kerend project krijgt.

Ga als afsluiting of onderbreking van je evenement uit varen door Amsterdam dat vind bijna iedereen leuk. Je kunt  een boot huren met aan boord iets te eten en te drinken. En een boot kan je ophalen bij je (event) locatie en afzetten bij een O.V. knooppunt of parkeergarage.

Je kunt een boot ook gebruiken als aangekleed transport middel tijdens je evenement.