Koningsdag

Een boot huren tijdens Koningsdag in Amsterdam

Op 27 april is het weer zover! Heel Nederland zal Koningsdag vieren. Koningsdag is het grootste open lucht evenement van Nederland. Overal in Amsterdam zullen de open plekken gevuld zijn met festiviteiten. Heel Amsterdam veranderd is een groot openlucht festival.

Koningsdag amsterdam

In Amsterdam wordt Koningsdag groots gevierd, alle grachten van Amsterdam zullen gevuld zijn met bootjes. Iedereen die een boot heeft zal de grachten op gaan om de verjaardag van koning Willem Alexander te vieren! Hier zal dan ook het grootste feestje plaatsvinden. Om ook aanwezig te zijn bij dit feestje kan je bij ons een boot huren met Koningsdag. Kijk hier naar de boten die je kan huren. Op onze boten kan je met 50 personen Koningsdag vieren.

Bij ons aan boord heb je een privé café op de Amsterdamse grachten, een goeie geluidsinstallatie en een boot die volledig open kan!

Een boot huren tijdens Koningsdag in amsterdam

Zorg dat je er op tijd bent met boeken, veel boten zijn namelijk al vroeg volgeboekt.

Maak je eigen feestje bij ons aan boord, doe wat je niet laten kunt maar vergeet vooral niet om te genieten van de verjaardag van Willem!

Voor meer informatie of vragen kan je contact opnemen door ons te bellen op 020 - 419 41 41 of een mailtje te sturen naar info@amsterdamboatevents.nl

Offerte aanvragen

geschiedenis koningsdag

Op 31 augustus 1885 werd in Nederland ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van Prinses Wilhelmina de eerste Prinsessedag gevierd. Deze dag was de voorloper van Koninginnedag. Het initiatief komt van de liberalen, die met het feest de nationale eenheid wilden benadrukken. Na het overlijden van Koning Willem III op 23 november 1890 werd Wilhelmina Koningin, onder regentschap van haar moeder Koningin Emma. In 1891 werd in Nederland de eerste echte Koninginnedag gevierd. Koningin Wilhelmina en haar familie waren niet aanwezig bij de festiviteiten op Koninginnedag. Koninginnedag was in die jaren ook de laatste dag van de schoolvakantie, waardoor deze dag al snel een feestdag voor kinderen werd. Op 31 augustus 1902 groeide Koninginnedag uit tot een echt volksfeest. De bevolking vierde toen namelijk ook het bericht dat Koningin Wilhelmina net hersteld was van een ernstige ziekte.

Sinds 2014 wordt het Koningsdag genoemd. In plaats van het vieren op 30 april vieren we de verjaardag van de koning tegenwoordig op 27 april.

Bron: https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/koningsdag/geschiedenis-koningsdag