Over ons

Met als  consequentie, vaak opnieuw beginnen want  ‘anders’ is niet direct beter.

Begin jaren 90 werkte ik ( Bart Buwalda) als rondvaartboot schipper en dacht, “dit kan "anders & beter”. Mijn eigen varende woonboot  de Hoop op Behoud bleek ook over de grachten te kunnen varen en dat was het begin van ABE, toen nog onder de naam Buro Buitengewoon.

De Hoop op Behoud, vormde v.a. 1993  een eigenzinnig alternatief voor een rondvaartboot;Een varende woonboot voor 50 passagiers.

In 2000 kwam ‘de tijd zal het leeren in de vaart’.

Een hybride boot  volgens hetzelfde concept als de Hoop op Behoud, een open boot die ook weer helemaal dicht kan.

In 2007 volgde de het 3e scheepje  Johanna.

Barbecueën en goed eten op een boot.

De Hoop op Behoud en later ook ‘de tijd zal het leeren’ en de Johanna  zijn voorzien van een BBQ grill en een keuken.

Abe heeft het enige vlootje in Amsterdam waarop het hele jaar door gebarbecued en gekookt kan worden. Maar dat ging niet vanzelf; Vooral met slecht weer barbecuen zonder dat iedereen 'gerookt' werd vormde een probleem. Inmiddels hoeven we niet meer alle drogisterijen af om voldoende "luchtjes" in te slaan om onze gasten te ontdoen van een rooklucht. We hebben een afzuiginstallatie aan boord die z'n werk goed doet.

Abe ‘zo proef je Amsterdam het best’.

Goed eten op een boot.

 De catering op de rondvaartvloot had een twijfelachtige reputatie, Abe pakte het “anders en beter” aan. Behalve door kook- en grill faciliteiten aan boord van  haar vlootje te realiseren ging Abe in zee met koks die ook aan boord durfden te koken met beperkte en soms primitieve middelen.

Maar wat heb je aan ABE?

Abe kan als informele onderbreking of afsluiting van een training-,hei-dag of evenement een met eten en drinken opgetuigd boottochtje voor je verzorgen.

De formaliteiten

Als je akkoord gaat met een offerte van ABE, dan ga je tevens akkoord met onze Algemene Voorwaarden, die van toepassing zijn op al onze producten en diensten.

BTW-nummer: NL809581814B01
KvK nummer: 34145653

Betalingen aan Amsterdam Boat Events kunnen geschieden naar:
NL39 INGB 0003 9541 05
(BIC: INGBNL2A)

of

NL23 ABNA 0438 4916 53
(BIC: ABNANL2A)

Neem voor betalingen met creditcard (tegen 2,95% third party handling fee) contact met ons op.