Duurzaamheid

Bij Amsterdam Boat Events houden we ons bezig met het milieu om ons heen. Zo vinden wij het belangrijk dat er goed wordt gezorgd voor onze planeet, het is de enige die wij hebben. Om ons steentje bij te dragen werken wij samen met lokale leveranciers, afbreekbare schoonmaakmiddelen en biologische producten. Om deze reden hebben we vernieuwend assortiment gericht op smaak en duurzaamheid.

Plastic Soup Foundation

Plastic is overal. We kunnen het terugvinden in de oceaan, op het land en in de lucht. Elk jaar wordt er meer dan 300 miljoen ton plastic geproduceerd. Ongeveer de helft van al het plastic wordt maar één keer gebruikt om vervolgens, hopelijk, zijn weg naar de vuilnisbak te vinden.

Van al dit plastic komt er per seconde 0,25 ton in de oceanen terecht, dit staat gelijk aan één volle vrachtwagen. Als het zo doorgaat bevatten onze oceanen in 2050 meer plastic dan vissen. 

Veel van het plastic vindt zijn weg naar de bodem, helaas wordt er ook een deel opgegeten door dieren. Het plastic is niet te verteren voor de dieren, op termijn zullen zij dan ook het loodje leggen. Het probleem dat hier bij komt kijken is dat in ons eigen voedsel ook veel sporen van plastic terug te vinden zijn!

Om ons steentje bij te dragen aan het verminderen van plastic gebruiken wij zo min mogelijk single use plastic. Daarnaast doneren wij ook €5,- per geboekt vaartje aan de Plastic Soup Foundation.

Voor meer informatie kijk dan op  https://www.plasticsoupfoundation.org/