Eet zegetarisch met Uitgevist

EET ‘ZEGETARISCH’! Amsterdam, 6 september 2019 – Alle supermarkten en restaurants van vis voorzien, betekent een veel te grote aanslag op het zeeleven. Een van de oorzaken van overbevissing is dat we de verleiding van een lekker visje niet kunnen weerstaan. Om geen vis meer te eten en toch onze culinaire wensen te bevredigen, is er maar één oplossing: eet ‘zegetarisch’.

Lichtkunst

Alweer een lichtjaar geleden was daar de vorige versie van het Amsterdam Light Festival. En eerlijk gezegd viel die tegen, ja dat rooie Chinese draadje oh oh wat was dat spannend… Enfin er is van geleerd, deze keer ziet het er echt goed uit en gaan jullie ooh! en aah! roepend  de lichtkunst ‘er-varen’.

Eindelijk volwassen

“Eindelijk volwassen”, Amsterdam Boat Events bestaat dit jaar 25 jaar en heet straks Amsterdam Boat Events.

Van aanvraag naar eindfactuur

Aanvragen, bezichtigingen, offertes, boekingen en facturen. Het zijn handelingen die al jaren dagelijks worden gedaan op het kantoor van ABE. Maar het afgelopen jaar hebben kantoor en crew een nieuwe specialiteit ontwikkeld; Last-Minuutjes!

Vakantie en 'summer in the city'

( the Lovin’Spooneful 1966)
And babe, don't you know it's a pity
That the days can't be like the nights
In the summer, in the city

Fietsen - varen -lunchen

Fietsen, Nederlanders worden bij wijze van spreken, en soms echt, op de fiets geboren. Dat de fiets zo gewoon is geworden is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Begin 20e eeuw was fietsen iets voor waaghalzen en/of sportievelingen die je vooral kon vinden in licht excentrieke hogere sociale milieus.

Canal Parade Amsterdam

Al vanaf de begin jaren (1996) levert Amsterdam Boat Events, toen nog onder de naam Buro Buitengewoon boten aan de parde. Aanvankelijk natuurlijk maar 1 want we hadden er maar 1, de Hoop op Behoud maar na 2000 veranderde dat toen kwam ook de "de tijd zal het leeren" in de vaart.In die begin tijd moest er met weing geld heel veel gebeuren en de resultaten waren verbluffend, de beschikbare middellen in aanmerking genomen.

Rondvaartboten in het vrachtvervoer

Het vracht/passagiersschip. Vrachtvaren met een rondvaartboot. De gemeente en de binnenstadsbewoners willen graag veel schonere lucht in de binnenstad.

Plastic troep

Schipper Bart ging in z’n begin jaren geregeld overboord om de plastic troep uit de schroef van de Hoop op Behoud te halen. Tegenwoordig is’ie ‘reder’ en ‘kantoorschipper’  en troep uit de schroef halen doet’ie niet meer zelf. Gelukkig is het ook minder vaak noodzakelijk door  het ontstaan van een nieuwe bedrijfstak , ‘de plastic visserij’.

Plastic soep in de gracht

Van oudsher worden de Amsterdamse grachten ook als open riool gebruikt. De stad was dan ook berucht vanwege de stank  die daar het gevolg van was.  En behalve dat waren de grachten ook een bron van ziekten en ongedierte. Vanaf de jaren zeventig vorige eeuw werd alle bebouwing langs de gracht aangesloten op het riool. En in een later stadium ook de woonboten.

De kou is uit de lucht, dialoog tafels

De ergste kou is uit de lucht, het zomert op en we zijn met de gemeente in gesprek m.b.t. nieuwvaarbeleid aan z.g. "dialoog tafels". De gemeenteraads verkiezingen zijn net achter de rug en een nieuwe raad is er nog niet maar in November moet er nieuw vaarbeleid zijn.

Goed eten op een boot

De vorige keren ging het over problemen op de gracht, drukte, vaargedrag en gemeentelijk beleid. Dat laten we voorlopig achter ons, in na- en voorjaar is het ouderwets rustig op de gracht m.u.v. de Amsterdam Light Festival periode. Van de gemeente hebben we voorlopig ook geen last, ze is druk met zichzelf vanwege de komende raadsverkiezingen in maart, daarna zien ‘ze & we’ verder…

Discipline

De vorige keer schreef ik over rekening varen als oplossing voor het bij mooi weer opspelende  drukte vraagstuk op de Amsterdamse grachten. Maar er is nog een oorzaak van veel oponthoud op de gracht, het vaargedrag van de Amsterdammer in z'n bootje.

Rekening varen

In de formatie kunnen ze het nog meenemen, rekening rijden, een verstandige maatregel die filevorming tegen gaat, dat bewijst de praktijk in landen waar ze het toepassen.

De sprong over het IJ

 “De sprong over het IJ” daar hebben we het in Amsterdam al ruim 150 jaar over maar het is nog nooit gelukt.

Goed nieuws

Goed nieuws: de gemeente Amsterdam is teruggefloten door de Raad van State, wat betekent dat de aangekondigde veranderingen in de vergunningverdeling voor rondvaartboten niet doorgaan. We bedanken iedereen die zich onze eerder verspreide petitie ondertekend heeft. Voorlopig varen wij dus vrolijk door, kijk op de site voor de mogelijkheden om mee te varen!

"Ik heb geen zin een bedrijfsuitje!"

“Gatverdamme ze organiseren weer een bedrijfsuitje…. Bweehh wat een ellende. Ook nog in het weekend verplicht aanwezig zijn om achterlijke spelletjes te doen onder leiding van een of ander wicht in een legging  of een joch met pukkels en sprietjes haar op z’n kin. Met aan het eind het hoogte punt, "je raad het nooit" de prijsuitreiking, als je pech hebt heeft je team nog gewonnen ook en zit je opgescheept met de o zo welgemeende valse felicitaties van je collega’s plus een spuug lelijke trofee.

Boot & Barbecue

De mens komt BBQ'end dicht bij z'n Neanderthaler eet gewoontes, een vuur stoken en daar een stuk dood beest op roosteren. Onze huidige "beschaafde" versie van roosteren is een innovatie van Caraïbische zeerovers.

Gracht nieuws: nul emissie in de Amsterdamse grachten door ‘Amsterdam Boat Events’

De Amsterdamse rondvaartvloot moet in twee stappen voor 2025 naar ‘nul emissie’; In 2020 nul emissie varen en voor 2025 ook nul emissie verwarmen en horeca  bedrijven. Dat alles om binnen de grachtengordel  frissere lucht te kunnen inademen want de nul emissie eis geldt alleen daar.

Gracht nieuws: Duurzame energie

Schreef ik de vorige keer over het ontbreken van snel-laad mogelijkheden voor ons vlootje. Deze keer gaat het over onze ABE voorbereidingen op het overstappen op duurzame energie zonder dat het ‘duur’ wordt; Voor onze portemonnee  of dat het milieu uiteindelijk de prijs betaalt want dat willen we ook niet - accu's zijn giftig chemisch afval.

Getoond 1–20 van 2112